divendres, 11 de maig del 2012

FARGA LACAMBRA 2



1. FONS D'ENERGIA: ELECTRICITAT I GAS NATURAL

Estacions transformadores de la Farga Lacambra potencia elèctrica contractada: 9.000KW
Foneria= 400V
Trefilaries P2-P3= 400V 
Trefilaries P1 Museu Coure = 400V

GAS NATURAL:
Estació de recepció i mesura 
Pressió d’entrada= 16 atm Reductor general de pressió 
Pressió de sortida= 4 atm
Consum mitjà= 1600 Nm 3/h

2.FORN DE FUSIÓ I D’AFINAMENT

Forn de fusió de treball en cicles de 24 hores:

· 8 hores de càrrega de ferralla amb més del 90% de coure.
· 8 hores d’afinament termoquímic:
Additius químics / injecció d’oxigen i en gas natural/ separació      d’escòria
· 8 hores de buidatge del forn
Capacitat del forn= 110 tones
Temperatura de treball : 1120ºC – 1250ºC 
Puresa del coure fos: 99,94% 

El coure fos es condueix a: 


        a.Emmotllament de bitlles.
        b. Colada continua per emmotllar l’alambró.



3. PROCÈS COSMELT
Forn vertical
Procés cosmelt: forn vertical.
Forn de fusió continua.
Ferralla amb més d’un 96% de coure.
Capacitat de fusió: 15 tones/h
Temperatura de treball entorn a 1.110 graus. 
El coure fos es condueix a :
Forn d’afirmament termoquímic FA1.
Forn d’afirmament termoquímic FA2.
Tecnologia: la farga – continuus properzi
Procés cosmelt
Forn de relació i control
Funcions del forn : ajustaments fins:
Correcció de temperatura.
Correcció de nivell d’oxigen.
Temperatura de treball 1.100 i 1.130 graus.
El coure fos condueix a :


Colada continua per embotellar alambró . 
Tecnologia: la farga – continuus properzi.

4.FORN DE RETECIÓ I CONTROL

Funcions del forn i ajustaments fins:
Correcció de la temperatura i correcció del nivell d’oxigen.
Capacitat: 12 tones.
Temperatura de treball: 1100ºC – 1130ºC
El coure es condueix a: colada contínua per emmotllar alambró 

5.FORNS D’AFINAMENT

· Reaccions d’oxidació
· Reaccions de reducció
· Additius per eliminar impureses
· Capacitat: 40 tones 
· Temperatura: 1130ºC – 1180ºC

COLADA CONTINUA

1. LAMINATGE:

Operació mecànica en què un material plàstic se sotmet en una deformació entre cilindres o entre rodets per tal d’obtenir un perfil determinat.

2. Pickling (decapatge)

· Elimina la capa d’òxid formada sobre la superfície de l’alambró.
· S’aplica una solució d’aigua amb isopropanol perquè no s’oxidi la superfície de l’alambró

3. -Quenching (refredament)
    -Operació per refredar l’alambró
    -S’aplica una solució d’aigua amb isopropan

4. -Assecat
    -Elimina les restes de la solució aplicada per tal de refredar

5. Defectonat (control de defectes )

Sistema de control per detectar defectes en l’alambró :

-Defectes de la superfície .
-Defectes de l’interior.
-Variacions brusques del nivell d’oxigen en l’ alambró. 

-Inclusions fèrriques(partícules fèrriques dins l’ alambró). 

Els defectes superficials en l’ alambró alteren un camp magnètic i es genera un senyal elèctric d’ intensitat proporcional a les dimensions del defecte.

Un equip automatitzat dóna els resultats del control en unes gràfiques de sortida.

6. Pinchroll ( tracció i enrotllament ).

Mecanisme de tracció de l’ alambró perquè avanci i s’enrotlli bé en la cistella receptora : EL JUMBO.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada